DomovStara VrhnikaSvet KSDediščinaDruštvaPrireditvePovezaveGalerijeOglasna deskaOsmrtniceKulturno društvo

Aktualno:

AKTIVNOSTI 2016
Prispeval: Joži Krvina   
Tuesday, 27. December 2016

OSMRTNICA STARA VRHNIKA
  osmrtnica_peter_kenk_m.jpg
   
 
 
SPREJEM POHODNIKOV PO POTI CANKARJEVE MATERE - 26.12.2016
 
Vsako leto pelje pot pohodnikov po poti Cankarjeve matere tudi čez našo vasico. Pohodniki si lahko ogledajo marsikatero znamenitost Stare Vrhnike in se nato malo pogrejejo ob toplem čaju v domu Krajevne skupnosti. Letos so si lahko pogledali notranjost kašče in znamenitosti na novi info tabli ter na prenovljeni zgibanki Stare Vrhnike. Ob skodelici čaja pa še videoprojekcijo slik znamenitosti vasi, mojstrov, športnikov, naravne in kulturne dediščine in delovanja društev in KS Stare Vrhnike.
Popotniki so s toplino v srcu nadaljevali pot na sv. Trojico.
  po_poti_cm_2016_sl_3.jpg
   
 
KS STARA VRHNIKA SPOROČA KRAJANOM O DELIH V LETU 2016 IN 2017
 
 
  cesta_na_koacah_2016_dela_m.jpg
   
 
 
ŠD POVŽ PRAZNOVAL 30 LET DELOVANJA - 23.12.2016
 
 
 

30 let delovanja ŠPORTNEGA DRUŠTVA ŠD POVŽ- 23.12.2016

ŠD POVŽ je ob 30 letnici delovanja pripravilo fotografsko in ostalo razstavo skozi športno delovanje na različnih področjih; tek na smučeh, skokih, alpskem smučanju, košarki treh generacij, nogometu, pink ponku, smuku Kuren, tek Planina, Tek Ulovka, Tek Star Maln,....

23. decembra pa so imeli tudi svečano prireditev s pestrim programom in podano zgodovino društva,ki jo je predstavil predsednik društva Anže Rode. Ob tej priložnosti se je društvo zahvalilo dolgoletnemu članu Francu Petkovšku za 30 letno aktivno delovanje s podelitvijo plakete in zahvale. Krajevna skupnost Stara vrhnika pa je Francu podelila priznanje in značko zllatega povža.

Zapisala in foto JK

 
  priznanje_fp.jpg
   NAŠ ČASOPIS ČLANEK GAŠPERJA TOMINCA
   d_pov_zgibanka_2016_splet_mala.jpg
 
   
 
INFO TABLA STARE VRHNIKE
 
V mesecu novembru smo v KS Stara Vrhnika uspeli pridobiti vsa soglasja in dokumente za izdelavo info table. Gradivo sta pripravila Jani in Joži Krvina-člana sveta KS STV. Oblikovala jo je domačinka Milena Oblak Erznožnik, natisnili so jo v PartnerGraf Grosuplje. Postavili jih bomo na tri mesta: na oglaševalni kozolček pri domu PGD in pri Škupank-kmetija Rode ter pri domu krajevne skupnosti. Projekt je bil  finančno podprt tudi s strani občine Vrhnika. Veliko dela v ta projekt je bilo vloženega prostovoljno.
 
   4_stara_vrhnika_tabla__mala_splet.jpg  
     
     
 
 
PONATIS ZLOŽENKE STARE VRHNIKE 2016
 

Že tretji ponatis zloženke Stare Vrhnike.

V letu 2004 je izšla prva zloženka, ker je enostavno bila lepa in vsebinsko bogata je hitro pošla, zato jo je Kulturno društvo Stara Vrhnika skupaj s Krajevno skupnostjo dopolnilo in ponovno ponatisnilo v letu 2008. Oblikovala jo je naša vaščanka Milena Oblak Erznožnik, gradivo pa so skrbno pripravile Anita Garafolj, Anka Grom, Ema Goričan in Joži Krvina. Zgibanka je ponesla v svet našo lepo  vasico preko kulturnih in športnih aktivnosti. Tudi druga zgibanka je vsa pošla in tretji ponatis smo pripravili v KS Stara Vrhnika z dopolnitvijo še dveh Starovrhniških mojstrov Franca Potrebuješa in Franca Nagodeta ter z novimi fotografijami.  Projekt prenove zgibanke je vodila Joži Krvina.  Oblikovala jo je Milena Oblak Erznožnik, finančno je projekt podprla občina Vrhnika.

Ogled zgibanke je tu: 

zgibanka_stara_vrhnika_.stran_1_nizkoreso

zgibanka_stara_vrhnika_stran_2_nizkoresso

   ks_mala.jpg
   
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 


 

 

 

 

    

 

 

Preberite več...
 
Stara Vrhnika 01.avgust.2008:  Jozi Krvina & Bojan Mesec &  Joomla.org